Het belang van goede stalling

Het belang van goede stalling voor nieuwe caravaneigenaren

Uit cijfers van RDC en BOVAG blijkt dat het aantal caravan- en campereigenaren tussen 1 april 2020 en 1 juli 2020 aanzienlijk gestegen is. Zo steeg het aantal mensen dat een caravan heeft in de leeftijfscategorie tot 35 jaar met bijna 6,6%. Bij campereigenaren in die leeftijdscategorie was die stijging maar liefst 17,2%.

Veiligheid en opslag van uw caravan

Of het nu aan het begin van een nieuw seizoen is of aan het einde van het seizoen, de veiligheid en opslag van uw caravan of camper zijn het hele jaar door een zorg. Steeds meer mensen zoeken naar een goede opslagruimte waar de camper of caravan kan worden gestald, mede omdat het aantal nieuwe kampeerders (in Nederland) toe aan het nemen is. Om er zeker van zijn dat uw caravan of camper veilig kan worden gestald, doet het u goed om contact op te nemen met een specialist die aangesloten is bij Topstallingen.nl.

Veiligheid op de lange termijn

Naarmate de dagen langer worden en het weer warmer wordt, bereidt u uw caravan of camper ongetwijfeld voor op de vakanties en uitstapjes die u gaat maken. Het is hierbij belangrijk om te denken aan de veiligheid onderweg. Ook de veiligheid tussen uw reizen door is een belangrijke overweging.

In de winter moet uw caravan in een goede stalling staan. Indien u niet genoeg ruimte in uw garage of op de oprit hebt, is een caravanstalling een uitstekende optie. Als u op zoek gaat naar een stalling, moet u op een aantal punten letten. Niet elke stalling is namelijk aangesloten bij de BOVAG. Als u een stalling via Topstallingen.nl uitzoekt, weet u zeker dat uw caravan of camper in de winter in een kwalitatief goede stalling komt te staan.

Waarom is beveiliging zo belangrijk?

Uit onderzoek is gebleken dat er in 2017 een toename van 20% was in het aantal caravandiefstallen in ten opzichte van het jaar ervoor. Verder zijn er nog vele caravans slachtoffer geworden van vandalisme, poging tot diefstal en inbraak. Gezien deze cijfers is het verstandig om er alles aan te doen om uw camper of caravan zo goed mogelijk te beveiligen.

U hebt waarschijnlijk een aanzienlijk bedrag betaald voor uw caravan of camper. Een van de beste manieren om deze investering te beschermen, is het zoeken van een betrouwbare stalling. Zo wordt uw caravan of camper beschermd tegen eventuele vernielingen, inbraak en diefstal. Kies daarom voor een stalling die is aangesloten bij Topstallingen.nl.

Tips voor het zelf veilig houden van uw caravan of camper

Stalling via Topstallingen.nl draagt voor een groot deel bij aan de levensduur en het onderhoud van uw caravan of camper. Maar wist u dat u ook zelf een aantal zaken kunt doen? Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Deuren en ramen

Net als thuis zijn de deuren en ramen van uw caravan enkele van de belangrijkste kwetsbare punten. Het onderhoud van ramen en deuren kan zo simpel zijn als controleren of ze veilig en stevig vergrendelen. Indien dat niet zo is, is het raadzaam om dit direct te repareren. Voor extra veiligheid kunt u echter ook denken aan deadlocks. Dit zijn oversloten die over de standaard sloten passen en/of grendels op deuren. Dit kan indien er ruimte is en u geen bezwaar heeft tegen installatie waarbij in het interieur uw caravan moet worden geboord. Zorg er ook altijd voor dat de caravan op slot is.

Inbraakalarm

Als een indringer er in slaagt een deur of raam te openen om toegang te krijgen, bent u gebaat bij een inbraakalarm dat u of iemand anders binnen gehoorsafstand zal waarschuwen. Een verdere ontwikkeling rond een soortgelijk thema zou de installatie van bewegingsmelders kunnen zijn. Het is uiteraard ook raadzaam om alle voorwerpen van waarde zoveel mogelijk mee te nemen. Alles wat in de caravan of camper achterblijft, is gevoelig voor diefstal.

Kluis

Items zoals contant geld of sieraden zijn zeer diefstalgevoelig. Indien u een plaatselijke toeristische trekpleister bezoekt, hebt u een groot risico tot diefstal. Het is altijd raadzaam om te overwegen een kluis te installeren in de caravan of camper. Dit kunt u in de vloer doen, waar de kluis niet opvallend is en weinig kostbare ruimte in beslag neemt.