Vakantieverhaal: Op naar Frankrijk

Dit jaar gingen wij met de vouwklapper richting Bourgondië alhoewel mijn man geen Frankrijk fan is.

Op naar Burg reuland in Oost-België waar we op camping Hohenbusch een overnachting deden.

Deze camping is ook absoluut een aanrader, grote plekken, kleinere en een veld zonder auto’s. Nieuw zwembad, speeltuintjes, kinderboerderij en super sanitair. Vriendelijk personeel en een heerlijk restaurant waar je ook je maaltijd mee kan nemen. De omgeving is ook bijzonder. Vakhuizen, ruïnes en kastelen. Volop natuur waar je heerlijke wandelroutes hebt.

De volgende ochtend weer op pad richting Macon, camping Aux Rives du Soleil. In het dorpje Pont du Vaux. De camping heeft verschillende grotes qua plek, wij stonden aan de achterkant bij het water. Heerlijk rustig. Een zwembad, patatkraam en pizzabakkerij. Een klein speeltuintje en kinderboerderij en voor de jeugd een animatieteam.  De camping grenst aan de Saône waar je kunt vissen, mega grote meervallen haal je eruit.

Zelfs ik heb uit het riviertje waar we stonden karpertjes en meervallentjes eruit gehaald een ander zelfs een van 1.20 mtr. Voor de visser een aanrader. Pieren en maaien e.d. Koop je in het dorpje bij de sigarenboer, oké wij geloofden het eerst ook niet maar echt het is zo. In het dorp ook de heerlijkste eclairs. Grote supermarkten zijn ook redelijk aan te rijden. Er zijn twee sanitairgebouwen, een gedateerd en de ander nieuw en luxe. In de omgeving historische dorpjes en kastelen, abdij’s en wijngaarden. De rust en de vriendelijke mensen hebben ervoor gezorgd dat mijn man Frankrijk nu als super ervaart en helemaal de Bresse kippetjes die op de lokale markt worden gebraden en de Franse lokals er voor in de rij staan.  De jus druipt er van af.Deze camping is ook een doorreis camping maar als lang kampeerder heb je hier geen last van.

Parcival de beheerder/eigenaar komt gezellig langs voor een praatje waardoor je het gevoel hebt dat je bij de camping hoort. Bij de receptie spreken ze ook Nederlands .

Al met al een rustige camping waar kleintjes zich goed kunnen vermaken en de ouderen van hun rust kunnen genieten. Een aanrader wat ons betreft.

Groetjes Bianca en John.

Klant van Van Vliet Caravans – Wateringen

Meer ‘Op vakantie met….’ verhalen

Wolf Vakantieverhaal1 260x185
Campsite 782231 1280 260x185