Wat kost caravanstalling?

Bent u terug van vakantie en wilt u uw caravan veilig en droog stallen? Dan wilt u vast weten wat de prijs van een caravanstalling is. Er is geen hapklaar antwoord te geven op de vraag wat kost caravanstalling? Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. Denk aan de lengte van de caravan, op welke locatie u de caravan wilt stallen en hoe vaak de caravan wordt opgehaald en teruggebracht.

Soort caravanstalling

Het soort caravanstalling heeft invloed op de prijs van de caravanstalling. U kunt er voor kiezen om je caravan overdekt te stallen of buiten. Bij stalling buiten kunt u denken aan een grasveld bij een boer, waar uw caravan niet overdekt staat. Uw caravan is dan niet bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Wanneer u ervoor kiest om uw caravan binnen te stallen is deze wel beschermd tegen regen, hagel, wind en tevens heeft uw caravan dan geen last van rondvliegend stof. 

Iedere stallinghouder heeft zijn eigen voorwaarden en het is dus handig om van tevoren uit te zoeken wat uw wensen zijn en of de caravanstalling hierbij aansluit. Wat veel mensen niet beseffen is dat de meeste caravanhouders een toeslag voor het uitparkeren van de caravan. Wanneer u dus vaker dan één keer per jaar uw caravan gebruikt, kan dit u meer geld gaan kosten. Dit kunt u dus het beste van tevoren met de stallinghouder bespreken. 

Veiligheid

U hecht veel waarde aan uw caravan. Logisch dus dat u deze graag op een veilige plek stalt. Informeer altijd hoe het gesteld is met de veiligheid bij de caravanstalling. Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen zelfs dat de stalling goed is afgesloten met een hek, of zelfs met een slot. Kijk goed hoe uw caravan verzekerd is en of de caravanstalling voldoet aan de eisen van de verzekeraar. 

Verschillende regio’s

Ook kan de prijs van caravanstalling per regio verschillend zijn. Het is logisch dat u kijkt welke stalling dichtbij uw huis is, of misschien dichtbij uw vaste vakantieadres.
In sommige gevallen is het voordeliger om uw caravan in een andere regio te stallen, om op die manier kosten te besparen. 

Inclusief onderhoudkarsten caravanstalling bovag onderhoud

Wanneer u in bezit bent van een caravan moet u ook zorgen voor het onderhoud. Om tijd te besparen is het handig om een caravanstalling te zoeken met een werkplaats. Wanneer er iets mankeert aan de caravan kunt u dit direct melden bij de caravanstalling. Bovendien kan uw caravan tijdens de winter een grote onderhoudsbeurt ondergaan, aangezien u hem dan toch niet in gebruik hebt. Dit bespaart u direct een hoop tijd en reiskosten. Let er wel op of de werkplaats ook is aangesloten bij de BOVAG.

Juiste prijs voor caravanstalling 

De juiste prijs van een caravanstalling is dus lastig te bepalen. Alhoewel we geen vaste prijsindicatie kunnen geven, ligt de gemiddelde prijs ongeveer tussen de 130 en 350 euro per jaar. Bovengenoemde punten hebben daar dus invloed op. Voordat u kiest voor een caravanstalling is het dus verstandig om de tijd te nemen om uit te zoeken welke caravanstalling het voordeligst is en aansluit bij uw wensen. 

Kwaliteit staat voorop

Uiteindelijk is het belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de caravanstalling ongeacht de prijs. Kies niet direct voor de goedkoopste stalling, maar sta er ook goed bij stil wat uw wensen zijn en dat u natuurlijk wilt dat uw caravan een veilig verblijf heeft wanneer u hem niet gebruikt.