Verende vloer repareren caravan camper

www.topstallingen.nl logo stallingEen verende vloer repareren in een caravan of camper!

Als een caravanvloer of campervloer doorveert, dan is dat tot op zekere hoogte normaal. De ene vloer is tussen de langsdragers van een chassis meer ondersteund dan de andere. Maar ontstaat op de meest belopen plek in het interieur, bijvoorbeeld voor de keuken, een duidelijk te voelen en zichtbare kuil, dan is er meer aan de hand. Als je daar niets aan doet werkt de vloer langzamerhand ook de meubels los van de wand.

De lijm in de sandwichvloer is dan losgeraakt van het isolatiemateriaal, en dat materiaal begint daardoor te slijten en in te klinken. Repareren van een verende vloer is betrekkelijk eenvoudig, goed betaalbaar en brengt het vertrouwen in de stevigheid van je caravan of camper meteen terug. Er zijn verschillende methoden voor. De gespecialiseerde Bovag-werkplaats van Topstallingen.nl weet welke het beste toegepast kan worden. Wacht er niet te lang mee. 

vloerreparatie nodig verende vloer repareren

Of de vloer plaatselijk veert en of reparatie van de caravanvloer of campervloer nodig is, kun je ook zelf constateren.

Heb je het idee dat je caravanvloer of campervloer veert, overmatig veert, stap dan maar eens een andere caravan of camper binnen en het is meteen duidelijk. Afhankelijk van de toegepaste verstevigingen in de vloer kan het veren meer of minder voelbaar zijn. Maar als de vloer daadwerkelijk in een forse deuk onder je voeten wegzinkt, dan is het kwaad al geschied. De lijmverbindingen in de vloer zijn aan het oplossen en het isolatiepakket gaat er aan. Maar niet iedereen is meteen overtuigd. Leg om te controleren op doorveren een rechte lat in de lengterichting van de caravan of camper op de vloer, ga naar buiten en kijk of de lat aansluit op de vloer. Ga er dan vlak naast staan en kijk of er ruimte is ontstaan tussen de vloer en de lat. Leg je er een zaklantaarn vlak naast, dan zie je meteen licht onder de lat doorschijnen. Dan is het tijd voor een professionele beoordeling van de verende vloer.

Voor controle van een caravan- of campervloer of voor een verende vloer repareren kun je terecht bij de Bovag-werkplaats van een van de aangesloten Topstallingen. Daarvoor hoef je geen stallingklant te zijn. 

Tussen de onderplaat en de leefvloer binnen is isolatiemateriaal – styropor (piepschium) of styrofoam (hardschuim) – verlijmd. Door deze zogenaamde sandwichconstructie ontstaat uit op zichzelf veerkrachtige materialen een zeer stevige basis voor de caravanopbouw.

reparatie caravanvloer campervloer van onderaf-min

Reparatie van een verende vloer vindt plaats aan de onderkant.

Verende vloer repareren

Is het spontaan loslaten van de lijmlaag in de constructie de oorzaak van het veren, dan is reparatie vrij eenvoudig. Wordt dit veren veroorzaakt door vochtinwerking door lekkage of ouderdom, dan moet een meer ingrijpende reparatiemethode toegepast worden. Maar in het eerste geval is de slappe vloer binnen enkele uurtjes gerepareerd. Drogen en afwerken vraagt meestal wel nog een overnachting in de werkplaats. De reparatie vindt plaats via de onderzijde. Je ziet er dus helemaal niets van. Reparatiekosten van een verende vloer worden met name beïnvloed door de oppervlakte van het probleem en het gebruikte vulmiddel. Topstallingen werkplaatsen zijn ervaren in het oplossen van dit probleem. Een indicatie van de reparatiekosten is dan ook snel gegeven. Wacht niet te lang.

Stallingklanten van Topstallingen melden zich direkt na de vakantie voor reparatie van een verende vloer. Volgend kampeerseizoen staat uw caravan er dan weer stevig bij.