Camper zomerklaar

www.topstallingen.nl logo stalling

Uit de stalling; Camper Zomerklaar maken!

De maandenlang opgeslagen campers komen weer uit de stalling. Zo is je camper weer vakantieklaar.

Het is een drukke periode, zowel voor de stallingen als voor onze werkplaatsen. Met Bovag-onderhoudsbeurten bijvoorbeeld; daarmee gaan klanten van Topstallingen veilig op pad. Omdat er altijd wat aan de uitrusting kan ontbreken of mankeren, beschikkende de camperstallingen van Topstallingen.nl over een winkeltje met gebruiksmateriaal zoals toiletvloeistoffen, kampeeraccessoires en reservedelen. En natuurlijk is de werkplaats altijd paraat.

TIP-Topstallingen Camper Zomerklaar! Controleer banden met een zaklantaarn op scheurvorming – ook tussen het profiel – en scherpe voorwerpen, ook op bobbels en vreemde slijtage. Vraag de werkplaats om deze belangrijke controle voor u te doen. Een klapband is eenvoudig te voorkomen!

Camper Zomerklaar: het ophalen.

Haalt u de camper op, controleer dan bij de stalling de volgende punten. Voordat u de camper start en naar buiten rijdt, olie peilen en vloeistoffen – koelvloeistof, remvloeistof – controleren. Controleer het exterieur op schades, beschadiging, vervuiling of opvallende andere zaken. Breng de banden op de juiste spanning voor de eerste rit. De bandenspanning is belangrijk voor het draagvermogen van de band. Bent u de boordaccu vergeten te verwijderen, of heeft die meerdere maanden in de camper gestaan zonder te zijn opgeladen, dan moet de boordaccu eerst worden opgeladen. Gebruik van een (bijna) lege accu kan schade aan de accu veroorzaken. Bekijk ook het artikel over accu’s. Controleer de verkeersverlichting op goede werking. Knipperen achterlichten met andere lampen – richtingaanwijzers of remlichten – mee, dan is er een massa probleem. Vraag de werkplaats dan om raad. Ook het derde remlicht, de achteruitrijverlichting en mistlamp moeten werken. Terwijl u de meters en waarschuwingen op het dashboard in de gaten houdt, rijdt u een rondje tot de motor warm is. Dan controleren op lekkages, nogmaals het oliepeil en koelvloeistof. Vergeet voor een langere reis niet om de eventuele adBlue bij te vullen. U kunt ongeveer 15.000 km rijden op een volle adBlue-tank.

camper buscamper euro6 adBlue tankje

Bij moderne campers met adBlue voor de grote vakantiereis het adBluetankje bijvullen.

TIP-Topstallingen Camper Zomerklaar! Gebruik de boordaccu van de camper pas als de accu een keer volledig is opgeladen. Gebruik bij een ontladen accu kan de accu onherstelbaar beschadigen.

TIP-Topstallingen Camper Zomerklaar! Accu van de campermotor er uit gehad? Eventueel onregelmatig lopen van de motor gaat na enige tijd rijden meestal vanzelf over. Het geheugen van het motormanagementsysteem herstelt zich gedurende een kort gevarieerd ritje al.

Camper Zomerklaar: voor vertrek.

Vraag ook eens naar de wasservice, bandencontrole, vakantiecheck of Bovag-onderhoudsbeurt. Gaat u naar het buitenland, dan is het zaak de papierwinkel te updaten. Zoekgeraakte, beschadigde of verlopen papieren zijn vaak niet de volgende dag geregeld. Controleer het kentekenbewijs van de camper, is de groene kaart geldig, klopt het lidmaatschap van de hulpdiensten nog, is de identiteitskaart of het paspoort nog geldig.

Controleer de werking van kranen, van de waterpomp en van afsluiters. Vul watertank en leidingen met tankreiniger en controleer meteen de dichtheid van afsluiters, boiler en watertank. Controleer gelijk even de voorraad gas, toiletvloeistof en reserveonderdelen. Tank niet gereinigd? Vraag uw stalling om het juiste schoonmaakmiddel. Op weg naar uw vakantieadres kan dat nog mooi even z’n werk doen.

TIP-Topstallingen Camper Zomerklaar! Laat een onderhoudsbeurt of vakantiecheck enkele weken voor vertrek uitvoeren. Dan is er voldoende tijd om eventueel gevonden gebreken te repareren.

Wist u dit? Het universeel smeermiddel WD-40 Multispray verdrijft vocht van elektronica, smeert alles, voorkomt corrosie, werkt als kruipolie en nog veel meer.

©SERV-Media.nl