Caravan Zomerklaar

www.topstallingen.nl logo stallingUit de stalling; Caravan Zomerklaar maken!

Met het voorjaar in aantocht hebben onze stallingen het er maar druk mee. De maandenlang opgeslagen caravans komen weer uit de stalling. De pret kan beginnen, maar eerst maken we al die caravans samen met u zomerklaar.

Het is een drukke periode, zowel voor de stalling als voor onze werkplaatsen. Met Bovag-onderhoudsbeurten bijvoorbeeld; daarmee gaan onze klanten veilig op pad. Natuurlijk heb je je persoonlijke uitrusting voor de winter al gecontroleerd en waar nodig tijdens de wintermaanden gerepareerd of vervangen. En omdat er altijd nog wat kan ontbreken, beschikkende de caravanstallingen van Topstallingen.nl natuurlijk over een winkeltje met gebruiksmateriaal zoals toiletvloeistoffen, kampeeraccessoires en reservedelen.

TIP-Topstallingen Caravan Zomerklaar! Controleer banden met een zaklantaarn op scheurvorming – ook tussen het profiel – en voorwerpen, op bobbels en vreemde slijtage. Wilt u niet onder uw caravan kijken? Vraag dan de werkplaats om deze belangrijke controle voor u te doen.

Caravan Zomerklaar: het ophalen.

Haalt u de caravan op, controleer dan bij de stalling de volgende punten. Controleer het exterieur op schades, beschadiging, vervuiling of opvallende andere zaken. Zit het nummerbord bijvoorbeeld nog vast? Breng de banden op de juiste spanning voor de rit naar huis of naar uw vakantiebestemming. Neem geen risico. De bandenspanning is belangrijk voor het draagvermogen van de band. Is een mover onder uw caravan gebouwd, gebruik die dan alleen als de accu helemaal is opgeladen. Bent u de accu vergeten te verwijderen, of heeft die meerdere maanden in de caravan gestaan, dan moet die eerst worden opgeladen. Gebruik van een (bijna) lege accu kan schade aan de accu veroorzaken. Bekijk ook het artikel over caravanaccu’s. Sluit de caravan aan uw auto aan en controleer de verkeersverlichting op goede werking. Knipperen achterlichten met andere lampen – richtingaanwijzers of remlichten – mee, dan is er een massa probleem. Vraag de werkplaats dan om raad. Ook het derde remlicht, de achteruitrijverlichting en mistlamp moeten werken.

 

Caravan zomerklaar

Caravan zomerklaar?Een paar nieuwe banden zitten er onder zonder dat u er voor weg hoeft. Neem contact op met uw stalling.

TIP-Topstallingen Caravan Zomerklaar! Gebruik de caravanmover pas als de caravanaccu een keer volledig is opgeladen. Movergebruik bij een ontladen accu kan deze onherstelbaar beschadigen.

Wist u dit ook? Eventueel door stilstand ontstane vervormingen van camper- en caravanbanden verdwijnen doorgaans vanzelf tijdens een langere rit.

Caravan Zomerklaar: voor vertrek.

Vraag ook eens naar de wasservice, bandencontrole, vakantiecheck of Bovag-onderhoudsbeurt.

Gaat u naar het buitenland, dan is het zaak de papierwinkel te updaten. Zoekgeraakte, beschadigde of verlopen papieren zijn vaak niet de volgende dag geregeld. Controleer het kentekenbewijs van de caravan, is de groene kaart geldig en afgegeven voor het juiste kenteken, klopt het lidmaatschap van de wegenwacht nog, is de identiteitskaart of het paspoort nog geldig.

Controleer de werking van kranen, van de waterpomp en van afsluiters. Vul watertank en leidingen met tankreiniger en controleer meteen de dichtheid van afsluiters, boiler en watertank. Controleer gelijk even de voorraad gas, toiletvloeistof en reserveonderdelen. De kachel kun je zelf reinigen van haar en stof; kijk daarvoor in de gebruiksaanwijzing. De ventilator achter het kachelhuis niet vergeten en meteen even de aansluiting van de schoorsteen controleren. Tank niet gereinigd? Vraag uw stalling om het juiste schoonmaakmiddel. Op weg naar uw vakantieadres kan dat nog mooi even z’n werk doen.

TIP-Topstallingen Caravan Zomerklaar! Laat een onderhoudsbeurt of vakantiecheck minstens enkele weken voor vertrek uitvoeren. Dan is er voldoende tijd om eventueel gevonden gebreken te repareren.

Wist u dit? Het universeel smeermiddel WD-40 Multispray verdrijft vocht van elektronica, smeert alles, voorkomt corrosie, werkt als kruipolie en nog veel meer. Ook op de 13-polige stekker kunt u het gebruiken.

©SERV-Media